Aki Hauru
Kulttuurin, taiteen & tieteen kunnianpalautus!

"Hyvinvointivaltio pitää ihan kaikki mukana, ei ainoastaan heitä joilla jo valmiiksi on sosiaaliset ja taloudelliset edellytykset voida hyvin ja elää mielekästä elämää. Sivistysvaltio huolehtii kulttuurin, taiteen ja tieteen kehityksen edellytyksistä itsearvoisesti ja jatkuvasti. Jotta meillä kaikilla olisi jotain arvokasta mikä meidät lopulta saa voimaan hyvin. Vastuullinen valtio tekee jarruttelematta kaikki mahdolliset ja mahdottomat toimet globaalin ilmastokatastrofin minimoimiseksi, nyt eikä huomenna."

 
 

Stacks Image 59


Olen Juho-Aleksi (Aki) Hauru, 47-vuotias Freelance-muusikko (Pop&Jazz Pedagogi AMK), musantuottaja ja IT/kaupan alalta toipuva henkilöstöjohtaja, jokapaikan luuta sekä seriöösi aikaansaaja. Elämääni vaikuttavat myös rakkaat lukio-ikäinen tytär, ammattiviulistina toimiva vaimo sekä kolme kesyrottatyttöä.

Muusikon ammatin ohella olen profiloitunut jonkin sortin aktivistina erityisesti pandemian aikana koettujen alojemme työsulkujen aikana jolloin olin esillä yhden miehen mielenilmauksen "200000 ääntä"- tiimoilta keväällä 2021. Suomen Muusikkojen Liitto palkitsi minut tästä lajinsa ensimmäisellä, käteni muotoon valetulla Nyrkki -palkinnolla. Lisäksi olen Mitta on täysi! -työryhmän kärkijoukoissa ja ollut järjestämässä suurmielenosoitusta Eduskuntatalon edessä 3.6.2021 sekä Ovet Auki! -mielenosoitusta Senatintorilla 3.2.2022. Olen myös Freelancemuusikot ry:n johtokunnan jäsen, Espoon Vasemmiston varapuheenjohtaja sekä Uudenmaan Vasemmiston piirihallituksen jäsen.

Lehtijuttuja 👉 täällä.
 

Stacks Image 16


Miksi lähdin ehdolle 2023 Eduskuntavaaleissa? Parlamentaristisessa järjestelmässämme on apua huutava, ammottava aukko kulttuurin, taiteen, tieteen ja niiden arvojen puolustajalle sekä eräänlaiselle kokemusasiantuntijuudelle. Pandemianhoidon tuoksinassa heitteille jätettyjen ammattikuntien hätä ja sosiaalipoliittinen pommi tulee vasta hiljan ja pitkään tulevina vuosina maksettavaksi. Rakenteista on löydettävä ja korjattava ne viat ja asenteet joiden vuoksi kymmenet tuhannet ammattilaiset tippuivat Valtioneuvoston aputoimien ohi ja läpi omilleen. On kertakaikkiaan varmistuttava siitä ettei tämä tapahdu seuraavien poikkeusolojen aikana, enää koskaan uudestaan. Vaalitavoitteeni eivät silti rajoitu ainoastaan ylläolevaan: mm. ikärakenteen haasteisiin liittyvän työvoiman saanti, vanhuspalvelulaki, yhdenvertaisuuden ja sosiaalipolitiikan muut aiheet sekä ilmastonmuutos ovat lähellä sydäntäni.
 

 

Seuraa minua sosiaalisessa mediassa:

 
Stacks Image 44
Stacks Image 46
Stacks Image 73
Stacks Image 48
Stacks Image 50


 
 
 

Stacks Image 52


 
 
 
 
 
 

Aki Hauru // +358400966689 // aki@dch.fi

Facebook